Mijn afleverset veranderen

Wilt u meer warm water tot uw beschikking hebben? Of verbouwt u uw woning waardoor de afleverset op een andere plaats in huis moet komen? Om deze en andere redenen is een verandering aan uw afleverset nodig. Maar soms moet de set ook in zijn geheel vervangen worden. Ennatuurlijk zet de verschillende situaties graag voor u op een rij.

Afleverset_veranderen_Ennatuurlijkkopie.jpg

Om welke situatie gaat het?

Ik ben zelf eigenaar van de afleverset en/of elektrische boiler

Bent u eigenaar van de afleverset in uw woning en u wilt graag een afleverset van Ennatuurlijk voor ruimteverwarming én warm kraanwater? Bent u eigenaar van het warmtapwaterapparaat en wilt u graag een afleverset van Ennatuurlijk voor ruimteverwarming en warm kraanwater? Of verwarmt u uw kraanwater elektrisch, bijvoorbeeld met een boiler, en is deze aan vervanging toe? Wie aangesloten is op een netwerk van Ennatuurlijk, vraagt bij ons een afleverset aan.

Vergoeding afleverset

Wij plaatsen kosteloos een afleverset met een warmtapwaterapparaat dat u per minuut circa 8 liter water van 60 °C biedt. Dat is voor de meeste woningen voldoende comfort. Het ter beschikking stellen van een afleverset met warmtapwaterapparaat kost jaarlijks € 186,12 (incl. btw). De afleverset met warmtapwaterapparaat blijft eigendom van Ennatuurlijk en deze kosten dekken regulier onderhoud, storingsonderhoud en de vervanging van defecte onderdelen. Als de afleverset vervangen moet worden, doen we dat kosteloos.  

Hogere warmwatercapaciteit

Wilt u een warmwatercapaciteit van 10 liter per minuut? Bijvoorbeeld omdat u een stortdouche heeft? Dan brengen we eenmalig kosten in rekening.

Eenmalige kosten verhoging warmwatercapaciteit bij nieuwe afleverset

Capaciteit Eenmalige kosten
8 liter/minuut  Geen eenmalige kosten
10 liter/minuut     € 201,04 incl.
Ik ben aangesloten op een warmtenet van Ennatuurlijk en huur bij een onderhouds- of installatiebedrijf een afleverset die vervangen moet worden

Bij Ennatuurlijk vinden we het heel belangrijk om u van een goede warmtewisselaar te voorzien. Dat ligt niet alleen vast in de Warmtewet, we doen dat zelf ook graag. Want zo hebben we grip op de veiligheid en energie-efficiëntie van onze warmtenetten. Dus maakt u gebruik van onze warmte en is uw afleverset (of de warmtewisselaar) aan vervanging toe? Dan krijgt u van ons een nieuwe afleverset. Ook als u op dit moment een afleverset huurt bij een onderhouds- of installatiebedrijf.

Vergoeding warmteafleverset

Wij plaatsen kosteloos een afleverset met een warmtapwaterapparaat dat u per minuut circa 8 liter water van 60 °C biedt. Dat is voor de meeste woningen voldoende comfort. Het ter beschikking stellen van een afleverset met warmtapwaterapparaat kost jaarlijks € 186,13 (incl. btw). De afleverset met warmtapwaterapparaat blijft eigendom van Ennatuurlijk en deze kosten dekken regulier onderhoud, storingsonderhoud en de vervanging van defecte onderdelen. Als de afleverset vervangen moet worden, doen we dat kosteloos.  

Hogere warmwatercapaciteit

Wilt u een warmwatercapaciteit van 10 liter per minuut? Bijvoorbeeld omdat u een stortdouche heeft? Dan brengen we eenmalig kosten in rekening. 

Eenmalige kosten verhoging warmwatercapaciteit bij nieuwe afleverset

Capaciteit Eenmalige kosten
8 liter/minuut  Geen eenmalige kosten
10 liter/minuut     € 201,04 incl.
Ik wil meer warm water tot mijn beschikking hebben

De meeste warmtapwaterapparaten van Ennatuurlijk hebben een capaciteit van 8 liter per minuut, wat betekent u circa 8 liter per minuut water van 60 °C tot uw beschikking heeft. Dit biedt in de meeste situaties voldoende comfort. Er zijn ook huishoudens met een tapwatercapaciteit van 6 liter per minuut. Heeft u meer water nodig? Dan kunt u een vergroting van de tapwatercapaciteit aanvragen. Deze aanvraag brengt eenmalige kosten met zich mee van € 422,18, ongeacht welke capaciteit u nu heeft en welke u graag wilt hebben. 

Ik verbouw mijn woning waardoor de warmteaansluiting op een andere plaats moet komen

Door een interne verbouwing kan het voorkomen dat de warmteaansluiting een andere plek moet krijgen. Daarvoor is een schouwing nodig. Aan de hand van de informatie die u van tevoren aan ons doorgeeft, geeft onze engineeringsafdeling een inschatting van de te verwachten kosten. Om u alvast een idee te geven, vindt u in onderstaande tabel richtprijzen.

Richtprijs

Binnenshuis verplaatsen van een standaard warmteaansluiting
€ 1500 incl. btw

Maken van een nieuwe uitkoppeling van de hoofdleiding vanaf de straat met een lengte van 10 meter, inclusief het maken van een standaard aansluiting en inclusief een afleverset*
€ 4200 incl. btw

*Exclusief de jaarlijkse kosten die voor het ter beschikking stellen van de afleverset in rekening worden gebracht. Die tarieven vindt u hier.

Geef uw verandering meteen door

Geef direct en eenvoudig online aan ons door welke verandering in uw afleverset doorgevoerd moet worden. 

Beschrijf uw situatie