Mijn afleverset veranderen

Wilt u meer warm water tot uw beschikking hebben? Of verbouwt u uw woning waardoor de afleverset op een andere plaats in huis moet komen? Om deze en andere redenen is een verandering aan uw afleverset nodig. Maar soms moet de set ook in zijn geheel vervangen worden. Ennatuurlijk zet de verschillende situaties graag voor u op een rij.

Afleverset_veranderen_Ennatuurlijkkopie.jpg

Om welke situatie gaat het?

Ik ben zelf eigenaar van de afleverset en/of elektrische boiler

Bent u eigenaar van de afleverset in uw woning en u wilt graag een afleverset van Ennatuurlijk voor ruimteverwarming én warm kraanwater? Bent u eigenaar van het warmtapwaterapparaat en wilt u graag een afleverset van Ennatuurlijk voor ruimteverwarming en warm kraanwater? Of verwarmt u uw kraanwater elektrisch, bijvoorbeeld met een boiler, en is deze aan vervanging toe? Wie aangesloten is op een warmtenet van Ennatuurlijk, vraagt bij ons een afleverset aan.

Vergoeding afleverset

Wij plaatsen kosteloos een afleverset met een warmtapwaterapparaat dat u per minuut circa 8 liter water van 60 °C biedt. Dat is voor de meeste woningen voldoende comfort. Het ter beschikking stellen van een afleverset met warmtapwaterapparaat kost jaarlijks € 186,12 (incl. btw). De afleverset met warmtapwaterapparaat blijft eigendom van Ennatuurlijk en deze kosten dekken regulier onderhoud, storingsonderhoud en de vervanging van defecte onderdelen. Als de afleverset vervangen moet worden, doen we dat kosteloos.  

Hogere warmwatercapaciteit

Wilt u een warmwatercapaciteit van 10 liter per minuut? Bijvoorbeeld omdat u een stortdouche heeft? Dan brengen we eenmalig € 484 in rekening. In enkele situaties kan er een verhoging van de warmwatercapaciteit naar 12 liter per minuut toegepast worden. Dit is afhankelijk van de totale capaciteit van het warmtenet en moet per situatie beoordeeld worden. Mocht u deze stap willen maken, dan horen wij graag van u.

 

Ik ben aangesloten op een warmtenet van Ennatuurlijk en huur bij een onderhouds- of installatiebedrijf een afleverset die vervangen moet worden

Bij Ennatuurlijk vinden we het heel belangrijk om u van een goede warmtewisselaar te voorzien. Dat ligt niet alleen vast in de Warmtewet, we doen dat zelf ook graag. Want zo hebben we grip op de veiligheid en energie-efficiëntie van onze warmtenetten. Dus maakt u gebruik van onze warmte en is uw afleverset (of de warmtewisselaar) aan vervanging toe? Dan krijgt u van ons een nieuwe afleverset. Ook als u op dit moment een afleverset huurt bij een onderhouds- of installatiebedrijf.

Vergoeding warmteafleverset

Wij plaatsen kosteloos een afleverset met een warmtapwaterapparaat dat u per minuut circa 8 liter water van 60 °C biedt. Dat is voor de meeste woningen voldoende comfort. Het ter beschikking stellen van een afleverset met warmtapwaterapparaat kost jaarlijks € 186,12 (incl. btw). De afleverset met warmtapwaterapparaat blijft eigendom van Ennatuurlijk en deze kosten dekken regulier onderhoud, storingsonderhoud en de vervanging van defecte onderdelen. Als de afleverset vervangen moet worden, doen we dat kosteloos.

Hogere warmwatercapaciteit

Wilt u een warmwatercapaciteit van 10 liter per minuut? Bijvoorbeeld omdat u een stortdouche heeft? Dan brengen we eenmalig € 484 in rekening. In enkele situaties kan er een verhoging van de warmwatercapaciteit naar 12 liter per minuut toegepast worden. Dit is afhankelijk van de totale capaciteit van het warmtenet en moet per situatie beoordeeld worden. Mocht u deze stap willen maken, dan horen wij graag van u.

 

Ik wil meer warm water tot mijn beschikking hebben

De warmtapwaterapparaten die Ennatuurlijk standaard plaatst hebben een capaciteit van 8 liter per minuut, wat betekent dat u circa 8 liter per minuut water van 60°C tot uw beschikking heeft. Voor 2008 werden ook afleversets met een warmwatercapaciteit van 6 liter per minuut geplaatst. Heeft u meer water nodig? Dan kunt u een vergroting van de tapwatercapaciteit naar 8 of 10 liter per minuut aanvragen. Een vergroting van 6 naar 8 liter per minuut kost € 423,53 en een vergroting van 6 of 8 liter naar 10 liter per minuut kost € 544,50. In enkele situaties kan er een verhoging van de warmwatercapaciteit naar 12 liter per minuut toegepast worden. Dit is afhankelijk van de totale capaciteit van het warmtenet en moet per situatie beoordeeld worden. Mocht u deze stap willen maken, dan horen wij graag van u.

 

Ik verbouw mijn woning waardoor de warmteaansluiting op een andere plaats moet komen

Door een interne verbouwing kan het voorkomen dat de warmteaansluiting een andere plek moet krijgen. Daarvoor is een schouwing nodig. Aan de hand van de informatie die u van tevoren aan ons doorgeeft, geeft onze engineeringsafdeling een inschatting van de te verwachten kosten. De richtprijs voor het binnenshuis verplaatsen van een standaard warmteaansluiting is € 1500. Zo heeft u alvast een idee.

 

Geef uw verandering meteen door

Geef direct en eenvoudig online aan ons door welke verandering in uw afleverset doorgevoerd moet worden. 

Beschrijf uw situatie