Uw warmtetarief

Voor warmte geldt geen vrijemarktprincipe zoals voor gas en elektriciteit. Dat betekent dat u geen vrije keuze heeft in de aanbieder van warmte. Daarom zijn de warmtetarieven voor huishoudelijke verbruikers gereguleerd. Hiervoor geldt het Niet Meer Dan Anders-principe dat is vastgelegd in de Warmtewet. 

Eerlijke prijs

Het Niet Meer Dan Anders-principe zorgt ervoor dat afnemers voor de levering van warmte niet meer geld kwijt zijn dan vergelijkbare huishoudens betalen voor hun warmte via een cv-ketel op aardgas. Dat is wel zo eerlijk. Het principe wordt toegepast bij de berekening van het leveringstarief voor warmte, dus de vaste kosten warmte en de gigajouleprijs, en op de meetkosten. Hierbij gaat het om de gemiddelde marktprijs en niet om individuele situaties. Voor het ter beschikking stellen van een afleverset mag het warmtebedrijf redelijke kosten in rekening brengen bij de verbruiker.

Bekijk uw persoonlijke tarief

Wilt u meer inzicht in de tarieven die specifiek op u van toepassing zijn? Neem dan een kijkje op uw persoonlijke account op ons online klantenportal Mijn Warmte. Uiteraard staan ook onze medewerkers van de klantenservice klaar voor u. U bereikt hen via 085-2734567. Handig om in het achterhoofd te houden: het tarief wordt ieder jaar op 1 januari aangepast.

Meer weten over uw tarief?

Onder meer Simone van onze klantenservice helpt u graag verder.

 

085-2734567