Uw warmtetarief

Eenmaal per jaar, op 1 januari, wijzigen de tarieven voor warmte. De maximumprijzen voor deze warmtetarieven worden door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) vastgesteld. Hieronder geven we uitleg wat dit voor u als klant betekent.

Wat verandert er voor u?

De energieprijzen gaan in 2019 voor iedereen stijgen, ook voor u als klant bij Ennatuurlijk. Het is vervelend dat de energiekosten in 2019 hoger zijn, maar bij Ennatuurlijk beperken we die verhoging voor u. Ennatuurlijk volgt niet vanzelfsprekend het maximumtarief dat door de ACM wordt bepaald. Dit betekent voor 2019 dat een gemiddeld huishouden bij Ennatuurlijk ongeveer 70 euro minder voor warmte betaalt dan het maximumtarief. Hierbij gaan we uit van een gemiddeld jaarverbruik van 30 gigajoule.

Hoe is uw tarief opgebouwd?

Voor de warmtetarieven voor huishoudelijke verbruikers geldt het ‘Niet Meer Dan Anders principe’. Dit houdt in dat klanten gemiddeld niet meer betalen voor warmte dan een huishouden met een gasaansluiting betaalt. Het principe wordt toegepast bij de berekening van het leveringstarief voor warmte, dus de vaste kosten voor warmte, de gigajouleprijs en de meetkosten. Daarnaast brengen we een tarief in rekening voor het ter beschikking stellen van de afleverset. Omdat de prijs van aardgas plus de belastingen sterk stijgen, gaat het maximum warmtetarief daarmee ook stevig omhoog. Als klant van Ennatuurlijk gaat u in 2019 echter beduidend minder betalen dan dit maximumtarief.

Uw voorschot

We willen voorkomen dat u moet bijbetalen op uw jaarafrekening. Via ons online klantenportal Mijn Warmte geeft u eenvoudig uw huidige meterstand door. Op basis van deze stand ontvangt u een bijpassend voorschotadvies. Zo houdt u inzicht in uw verbruik en past u, als u dat wilt, uw voorschot daarop aan. Op die manier voorkomt u verrassingen op uw jaarafrekening.

 

Bekijk uw persoonlijk tarief

Wilt u meer inzicht in de tarieven die specifiek op u van toepassing zijn? Neem dan een kijkje op uw persoonlijk account op ons online klantenportal Mijn Warmte. Uiteraard staan ook onze medewerkers van de klantenservice voor u klaar. U bereikt ons via 085-2734567.

  Warmtetarieven ACM Warmtetarieven Ennatuurlijk
Prijs per Gigajoule (Euro) 28,47 26,65
Vast bedrag (Euro) 318,95 303,21

 

Let op
Dit bericht is alleen van toepassing voor klanten met een standaardtarief. Voor bepaalde situaties kunnen afwijkende afspraken van toepassing zijn. U kunt uw tarief terugvinden op uw persoonlijk account op Mijn Warmte. Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend. 

Meer weten over uw tarief?

Onder meer Simone van onze klantenservice helpt u graag verder.

 

085-2734567